PREMIERA: Noua Toyota Corolla in Romania

0
556

IMG_20130918_200252

 

Toyota Corolla, vanduta in aproximativ 40 de milioane de exemplare in decursul celor 47 de ani scursi de la prima generatie, a ajuns la cea de-a 11-a generatie si dupa lansarea cu mare fast in Statele Unite a venit momentul lansarii noului model si pe piata romaneasca, eveniment desfasurat la Ambasad\’Or in Otopeni.

Prima generatie Corolla a aparut in 1966 si din 1974 a devenit un bestseller la vanzari in intreaga lume devenind unul din cele mai raspandite modele si bineinteles un pionier al brandului Toyota. Designul noii generatie este poate cel mai indraznet daca ne raportam la impactul avut de celelalte generatii la vremea lor. Noua Corolla este un sedan desavarsit, bine inchegat, cu o alura ce inspira dinamism. Blocurile optice atat frontale cat si posterioare se prezinta cu geam clar si forme angulare interesante, linia laterala este foarte curata iar proportiile intre caroserie si suprafetele vitrate sunt excelente iar jantele de dimensiuni normale sunt extraordinar de bine incadrate in linia de design, japonezii de la Toyota demonstrandu-ne ca pentru a obtine un design sportiv nu este neaparat nevoie de jante imense si anvelope late. Oferta de spatiu interior este generoasa spatiul pe bancheta din spate fiind la nivelul superior al clasei, portbagajul este incapator cu un acces facil iar finisajele sunt mult peste generatia precedenta. Plansa de bord a fost in mare parte preluata de la Auris ceea ce nu este deloc un lucru rau noi apreciind designul simplist, formele placute si ergonomia buna.

Toyota este deosebit de consecventa in a ignora actuala moda a downsizingului preferand sa ofere in continuare motorizari pe benzina aspirate dar care s-au dovedit mereu deosebit de eficiente atat in ceea ce priveste performantele cat si a consumului. Noua Corolla este oferita cu doua motorizari pe benzina: 1.33 litri si 99CP sau 1.6 litri si 132CP, ambele beneficiind de Valvematic. Motorul 1.6 poate fi achizitionat si cu o cutie de viteze CVT (cu variatie continua). Mai puteti opta si pentru micul diesel de 1.4 litri si 90CP cuplat atat cu cutie manuala in 5 trepte cat si cu cutie automata.

Terra, Luna si Sol sunt cele trei versiuni de echipare cu care fanii Toyota sunt deja obisnuiti si in plus Toyota Romania a anuntat un pret special de lansare de doar 13.500 euro cu TVA pentru versiunea de baza. Pentru mai multe surprize si evident un test drive, mergeti la dealerul vostru Toyota.