PREMIERA: noul Peugeot 2008

0
784

Iata cea mai importanta noutate Peugeot pentru anul 2013: noul SUV de clasa mica Peugeot 2008!  E vorba de fotografii oficiale pregatite de Peugeot si programate a fi publicate doar pe 7 ianuarie, dar care cumva s-au scurs in presa franceza, Argus.fr fiind primul care a incalcat embargo-ul impus de Peugeot. Auto Moto le-a publicat si el ulterior, in vreme ce Argus.fr a dat inapoi si a sters fotografiile de pe site-ul sau.

Dincolo de aceste chestiuni de spionaj de presa, Peugeot 2008 este noul SUV compact al marcii din Sochaux, care va fi produs in Alsacia si va fi comercializat din aceasta primavara.

Modelul de serie Peugeot 2008 este foarte apropiat de concept car-ul prezentat la ultimul Salon Mondial Auto de la Paris. Este vorba de un model in premiera absoluta pentru marca franceza, care isi pune mari sperante in succesul acestui model. In Europa modelele de tip SUV reprezinta o categorie care continua sa creasca, in vreme ce vinzarile de berline traditionale scad. In fata succesului modelelor SUV, care se democratizeaza si in clasa mica prin recentele modele Nissan Juke si Opel Mokka (acesta din urma inregistrind termene de livrare de peste 6 luni), Peugeot a reactionat grabind lansarea lui 2008.

Cu o lungime de 4.16 metri, Peugeot 2008 este situat intre un 208 si un 4008, apropriindu-se astfel de SUV-ul vedeta al segmentului, Nissak Juke. Stilul noului model Peugeot se inscrie prefect in noul limbaj de design al marcii, cu calandrul cromat, flotant, sigla leului migrata sus pe capota, si blocurile optice fata fine si expresive, avind o mica incizie in partea lor joasa de cel mai mare efect.

Bara fata este vopsita in negru in partea de jos, avind insertii cromate in jurul farurilor de ceata si o margine de protectie tipica modelelor SUV. Modelul prezentat in fotografii este vopsit in culoarea alba, o nuanta foarte la moda in ultimii ani. Vorbim de o versiune de vârf de gama, probabil botezata Feline, prezentând un echipament complet cu jante de aliaj de 17 inci, carcase ale oglinzilor retrovizoare cromate, lumini de zi cu tehnologie LED, bare de acoperis cromate,  un radar in partea din fata anti-coliziune si un acoperis de sticla generos.

Din profil, Peugeot 2008 aduce aminte de sora sa mai mica 208 îndeosebi la nivelul inflexiunii din linia laterala sub oglinda retrovizoare si a luminilor spate cu signatura ghiarei de felina. In spate avem aceeasi parte interioara  a barei vopsita in negru, cu o margine de protectie cromata.

Intr-o prima faza, Peugeot va oferi doar patru motorizari pentru Peugeot 2008. In privinta propulsoarelor pe benzina, vom putea alege intre noul 3 cilindri de 1.2 litri in versiune turbo care dezvolta 110 CP si cunoscutul 1.6 THP de 155 CP. Oferta diesel este asa cum ne-am fi asteptat compusa din motorul 1.6 e-HDi binecunoscut, in cele doua declinari intilnite si pe 208, si anume 92 CP si 115 CP. Spre deosebire de Nissan Juke si Opel Mokka, Peugeot 208 va fi oferit doar in versiuni cu tractiune fata.

via automoto si carscoop