PREMIERA: Prima poza cu partea posterioara a noului SUV compact Mazda CX-5

0
355

Mazda a prezentat la inceputul lunii august primele poze oficiale cu noul SUV compact CX-5, a carui lansare va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, peste doar cateva saptamani. Totusi, setul initial de fotografii ne dezvaluia, partial, aspectul interiorului si doar partea frontala si cea laterala a noului model japonez. \’\’Misterul\’\’ a fost dezlegat si acum suntem in masura sa va prezentem, in premiera, prima imagine cu \’\’posteriorul\’\’ noii Mazda CX-5, dar si o noua prezentare a interiorului.

Noul crossover este versiunea de serie a conceptului Minagi si va deveni cel mai mic SUV al constructorului nipon, fiind plasat sub CX-7 si CX-9 in gama Mazda.

Designul agresiv, dominat de linii simple si elegante, tipic nipone, isi propune sa impuna noi standarde in clasa SUV-urilor compacte. Constructorul japonez mizeaza pe valorile traditionale cu care ne-a obisnuit in ultimii ani, punand accent pe un design atragator si pe o experienta dinamica excelenta, menita sa satisfaca cerintele clientilor interesati de placerea de a conduce.

Noul CX-5 este primul model de serie ce va incorpora noua tema de design Kodo – Sufletul Miscarii, linie de stil ce a debutat anul trecut, odata cu superbul concept Shinari. Linia de design anterioara, Nagare, a fost abandonata dupa ce initiatorul acesteia, directorul de design Laurens Van den Acker, a plecat in 2010 la Renault, fiind inlocuit de Ikuo Maeda.

Odata cu CX-5 va debuta si noua generatie de propulsoare, transmisii, sasiuri si caroserii din seria SKYActiv, un angajament tehnologic extrem de serios ce implica reducerea masei totale, a consumului si a emisiilor poluante, dar si cresterea performantelor si imbunatatirea comportamentului rutier pentru viitoarea gama de modele Mazda. Daca multi constructori lanseaza masini din ce in ce mai grele, uneori ajungand la mase de-a dreptul ridicole, iata ca Mazda isi pastreaza directia de dezvoltare corecta si face exact opusul.

CX-5 va concura cu Kia Sportage, VW Tiguan sau Ford Kuga si isi va face debutul comercial in prima parte a anului viitor, tot din primul semestru al lui 2012 urmand sa fie disponibila si in tara noastra.