Proiectul de lege al noii taxe de inmatriculare a fost aprobat astazi de Guvern

0
278

Noul proiect de lege ce ar urma sa modifice forma actuala a controversatei taxe de prima inmatriculare a fost adoptat astazi de Guvern si va fi inaintat spre aprobare pana la inceputul noii sesiuni parlamentare din septembrie.

Noua versiune a taxei auto, postata spre dezbatere publica pe site-ul ministerului, a starnit deja numeroase controverse, adoptarea ei intr-o forma nerevizuita fiind inca incerta, in ciuda declaratiilor ministrului.

Proiectul prevede achitarea taxei auto pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007, cu ocazia primei vanzari inregistrate dupa intrarea in vigoare a noii legi. Singurele autoturisme scutite de taxa retroactiva vor fi cele istorice sau destinate competitiilor sportive, dar si cele primite de institutiile de stat sau fundatiile ”de utilitate publica” de la guverne straine, organizatii internationale si organisme non profit sau de caritate.

Noua taxa de prima inmatriculare ar urma sa scada in medie cu 30%, iar cei care au platit-o in ultimii trei ani vor putea solicita restituirea diferentei fata de noile valori.

Via |  0-100.ro