PREVIEW: Noul Audi A6

0
397

Fotografii spion au reusit sa surprinda pentru prima data un prototip complet necamuflat al noii generatii A6.

Noul Audi A6 preia elemente de design de la noile A7 si A5 Sportback, atat profilul dinamic, apropiat de cel al unui coupe, cat si stilul partii posterioare fiind \’\’mostenite\’\’ fara moficari notabile de la nava amiral A8.

La baza noului Audi A6 va sta platforma modulara MLB, platforma pe care sunt bazate A4, A5 si Q5 in varianta sa din otel si A8 in varianta din aluminiu. In cazul lui A6 si A7 sasiul este realizat in proportie de 20% din aluminiu pentru a reduce greutatea, dar fara a creste semnificativ costurile. Astfel noua generatie promite sa fie cea mai dinamica de pana acum, propulsoarele putand fi montate mai aproape de centrul masinii.

La lansare, paleta de motorizari a noului sedan de clasa mare Audi va cuprinde propulsoare pe benzina V6 si V8, printre care noul 3.0 TDI, dar si V8-ul pe benzina de 4.2 litri. Viitorul RS6 va avea sub capota acelasi V10 FSI de 5.0 litri, prezent si pe R8.

Lansarea oficiala a noului Audi A6 va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor, ulterior fiind asteptate versiunea break si S6.