Exclusiv: Primele poze cu noua KIA Rio

0
485

Lansata in 2005, Kia Rio a suferit un facelift minor anul trecut pentru a-i improspata imaginea. Dar noua versiune nu va avea o durata de viata prea lunga, constructorul sud-coreean avand in plan lansarea noii generatii Rio in primavara anului viitor.

Un nou set de fotografii publicate pe un forum sud-coreean ne dezvaluie noul sedan de clasa mica aproape lipsit de orice fel de camuflaj.

Noul Rio va avea un design mult mai dinamic si masculin, simplitatea estetica specifica generatiei actuale fiind abandonata. Noua generatie seamana extrem de mult cu recent lansata Magentis/Optima si se incadreaza astfel in noua filosofie de design KIA, trasata de carismaticul director de design Peter Schreyer. Blocurile optice frontale sunt mai alungite, iar oglinzile laterale incorporeaza acum semnalizatoarele de tip LED. Stopurile fluide, in stil Lexus, grila de dimensiuni generoase, tipica noii generatii de modele KIA si profilul dinamic, apropiat de cel al unui coupe cu patru usi, intregesc look-ul agresiv si tineresc al noului model.

Interiorul noului Rio va beneficia de o finisare semnificativ imbunatatita, in timp ce de pe lista dotarilor standard sau optionale nu vor lipsi aerul conditionat automat sau un sistem de navigatie cu touchscreen de 7inch.

Noua generatie va fi bazata pe platforma viitorului Hyundai Accent si a crescut in dimensiuni, fiind mai lunga, mai lata si mai aerodinamica decat predecesorul sau. Si ampatamentul a fost marit pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor si, in acelasi timp, o tinuta de drum imbunatatita.

Paleta de motorizari exclusiv Euro5 va fi mai generoasa, incluzand recent lansatele propulsoare diesel de 1.4 litri, dar si noul 1.6 GDI pe benzina, ce dezvolta 140cp. Rio va prelua de la \’\’fratele\’\’ de concern si doua noi motoare Gamma, cu injectie directa si distributie variabila: un propulsor de 1.4 litri, 107cp, 135 Nm si unul de 1.6 litri si 124 cp. Ambele motorizari vor fi cuplate standard la o cutie de viteze manuala cu 5 trepte, in timp ce o cutie automata cu 4 trepte va fi optionala.

Comercializarea noului Rio va incepe in primavara lui 2011 in Coreea de Sud si abia din toamna anului viitor si in Europa.