PREVIEW: Noul Hyundai i30

0
304

Constructorul sud-coreean se pregateste sa lanseze noua generatie a compactei i30 in cardul Salonului Auto de la Frankfurt, ce-si va deschide portile luna viitoare, si astfel ne ofera prima imagine a versiunii de serie.

Noul Hyundai i30 a fost dezvoltat in Centrul Tehnologic Hyundai din Russelsheim, Germania, dovada a faptului ca alaturi de cee’d, compacta sud-coreeana a fost conceputa special pentru Batranul Continent.

Desigur ca design-ul se aliniaza noii filosofii Hyundai, prezentand linii indraznete si agresive ce ii garanteaza noului i30 o sumedenie de priviri atrase, precum fratele mai mare i40. Designerul-Sef pentru Europa, Thomas Burkle, a descris noua filosofie ca “sculptura fluida”, aceasta fiind inaugurata odata cu conceptul ix-onic la Salonul Auto de la Geneva din 2009.

Autocar informeaza ca Allan Rushforth, Vice-Presedintele si COO-ul Hyundai, se asteapta ca noua generatie i30 sa consolideze pozitia modelului ca best-seller Hyundai in Europa, contribuind la sporirea vanzarilor totale pe Batranul Continent pana la 500.000 de unitati, pana in 2013. Totodata Rushforth sustine ca noul i30 va juca un rol important in dezvoltarea imaginii de marca.

Hyundai a declarat ca nu poate estima inca in ce mod va fi sporita productia lui i30, dar a confirmat ca uzina din Cehia va creste productia de la un volum anual de 200.000 de automobile la 300.000 de unitati. Aceasta uzina se afla la aproximativ 150 km de uzina Kia din Slovacia, unde este asamblat modelul geaman (din punct de vedere tehnic) cee’d, astfel ca o modificare a uzinei Kia pentru a produce si exemplare i30 nu este exclusa.

Asteptam cu interes toate detaliile cu privire la noua generatie i30, dar si a omologului cee’d.