Sapte constructori auto importanti stabilesc standardele pentru incarcarea vehiculelor electrice

0
471

Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche si Volkswagen au ajuns la un acord in privinta unui standard comun pentru sistemele de incarcare a vehiculelor electrice in Europa si America de Nord.

Sistemul asupra caruia s-au pus de acord cei sapte constructori auto integreaza toate scenariile de incarcare intr-un singur conector si foloseste o solutie identica de comunicare intre vehicul si statia de incarcare. Acesta din urma se numeste HomePlug Green Phy.

Standardizarea are un efect pozitiv, reducand complexitatea procesului de dezvoltare intreprins de constructorii auto si, in acelasi timp, facilitand realizarea unei infrastructuri care sa transforme vehiculele electrice intr-o solutie viabila in viitor atat in Europa cat si in America de Nord.

Acest acord ii va determina si pe ceilalti constructori auto sa utilizeze aceleasi solutii, deoarece utilizarea unui alt standard le-ar putea periclita vanzarile, in contextul in care vor exista presiuni pentru realizarea unei infrastructuri utilizand standardul stabilit de cei sapte constructori auto mentionati.