SIAB 2018: Toate premierele de la Salonul Internaţional Auto Bucureşti – program, bilete

1
1881

SIAB 2018 își deschide porțile astăzi, 23 martie. Salonul Auto Bucureşti revine, după o pauză de 11 ani, la statutul de expoziţie internaţională, inclusă în calendarul Organizației Internaționale a Constructorilor Auto (OICA). Iată lista premierelor locale şi europene.

La SIAB 2018 vor fi prezente mărcile Audi, BMW, Ford, Honda, Lexus, Mazda, MINI, Skoda, SEAT, Suzuki, Toyota, Volkswagen şi Volvo. Absenţe notabile sunt Dacia, Renault, Nissan, Mercedes-Benz, Citroen, Peugeot, DS, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep.

Pentru români, cel mai important debut de la SIAB 2018 va fi cu siguranță cel al noului VW Touareg. SUV-ul german de clasă mare, ajuns la cea de-a treia generație, va face un mare pas înainte în ceea ce privește designul, finisarea interioară şi tehnologiile încorporate la bord, preluând platforma tehnică de la colegii de concern Audi Q7 şi Porsche Cayenne. Prezenţa lui Touareg la SIAB 2018 reprezintă prima apariţie publică a noului model în Europa, noul SUV VW fiind prezentat în premieră mondială la Beijing cu doar şase ore înainte lansării de la Bucureşti. Construit pe aceeași arhitectură tehnică modulară MLB folosită de Porsche Cayenne, noul VW Touareg adoptă un stil mai elegant, îndepărtându-se de caracterul off-road al predecesorilor săi. Însă, poate că cea mai impresionantă caracteristică a noului Touareg este interiorul său şi noul sistem multimedia pe care VW îl numește Cockpit Innovision. Tabloul de bord dispune acum de un ecran tactil de 15 inch (!), montat sub o singură suprafață de sticlă alături de instrumentele de bord digitale cu diagonala de 12 inch.

Noul VW Touareg e aici: Primele imagini şi informaţii oficiale

La standul VW, vizitatorii SIAB 2018 vor putea admira şi conceptul electric I.D. Buzz, o reinterpretare modernă a clasicului Microbus Bulli, precursorul MPV-ului Multivan din zilele noastre. Reintepretarea modernă a legendarului Bulli (Microbus), precursorul MPV-ului Multivan din zilele noastre, apelează la ultimele tendințe din industrie: propulsie electrică și conducere autonomă. Construit pe platforma modulară MEB (Modularer Elektrobaukasten), menită să dea naștere unei întregi game de modele electrice din 2020, VW I.D. Buzz Concept este propulsat de două motoare electrice de câte 201 CP, unul frontal și unul posterior, montate direct pe axele corespondente. Puterea totală a ansamblului este estimată la 275 kW (374 CP). Pachetul generos de baterii Li-Ion are o capacitate de 111 kWh, autonomia maximă depășind pragul de 600 km. Versiunea de serie va sosi în 2022.

Audi va folosi SIAB 2018 drept rampă de lansare pentru cel mai important model al său, limuzina A6. Înzestrată cu o nouă structură sofisticată a caroseriei compusă din aluminiu, oțel și magneziu, noua limuzină de clasă mare propune cele mai avansate sisteme de conducere semi-autonomă din segment (Tour assist cu adaptive cruise assist – intervine asupra direcției, acceleraţiei şi frânelor pentru a menține vehiculul pe bandă, folosind datele colectate de 5 senzori radar, 5 camere, 12 senzori ultrasonici și un scanner laser – n.r.), alături de un design interior revoluționar, cu trei display-uri TFT şi comenzi integral touch: instrumente de bord digitale Audi virtual cockpit cu diagonala de 12,3 inch, un touschreen central de 10,1 inch montat în partea superioară a consolei centrale, respectiv un alt ecran tactil de 8,6 inch plasat mai jos şi dedicat funcţiilor de climatizare şi confort.

Noul Audi A6 pune accentul pe sportivitate. Printre noutăţi, direcția integrală care permite rotirea roților spate cu până la 5 grade, reducând diametrul de bracaj cu 1,1 metri (11,1 metri) şi patru variante de suspensie, cu multe elemente din aluminiu: convențională pasivă, sport pasivă, adaptivă și pneumatică adaptivă. Cu o lungime de 4.939 mm (plus 7 mm), o lățime de 1.886 mm (plus 12 mm) și o înălțime de 1.457 mm (plus 2 mm), noul Audi A6 dispune de un portbagaj de 530 litri, urmând să ajungă în showroom-uri în luna iunie, pentru început exclusiv în compania unor motorizări turbo cu şase cilindri: 3.0 TFSI V6 cu 340 CP şi 500 Nm, respectiv 3.0 TDI V6 cu 286 CP şi 620 Nm. Sistemul de tracţiune integrală quattro şi transmisia automată (7 trepte S tronic cu dublu ambreiaj pentru 3.0 TFSI şi 8 trepte Tiptronic cu convertizor de cuplu pentru 3.0 TDI) vor fi standard pentru ambele versiuni.

Noul A6 va fi acompaniat la Salonul Internaţional Auto Bucureşti de noua generație Audi A7 Sportback și de conceptul viitorului SUV 100% electric Audi e-tron quattro, sosită la SIAB 2018 direct de la Geneva, unde a fost expusă la începutul acestei luni. Versiunea de serie a lui e-tron quattro va ajunge pe piaţă anul viitor, clienţii din România putând deja rezerva unul dintre primele 50 de exemplare pentru un avans de 1.000 de euro plus TVA. Primul SUV Coupe electric din gama Audi va avea o autonomie de cel puţin 500 kilometri. Liniile generale ale conceptului desenat de noul director de stil al casei germane, Marc Lichte, sunt neschimbate, fiind așteptate doar modificări de detaliu. e-tron quattro concept este propulsat de nu mai puțin de trei motoare electrice – unul amplasat pe puntea față și două pe puntea spate, puterea totală urcând la 429 CP (496 CP, over-boost).

O altă premieră importantă este aceea a noii limuzine de lux Rolls-Royce Phantom, , expresia absolută a luxului și cea mai scumpă limuzină de serie a momentului. Marca de ultra-lux britanică este prezentă la Salonul Internaţional de Automobile Bucuresti pentru prima dată în istoria expoziţiilor auto autohtone, totul sub egida Rolls-Royce Motor Cars Munich, ca invitat special al dealerului multi-marcă BMW Automobile Bavaria. Din punct de vedere tehnic, noul Rolls-Royce Phantom este construit pe o platformă complet nouă din aluminiu, apelând în continuare la o motorizare nobilă V12 twin-turbo cu 563 CP şi capacitatea de 6,75 litri. În premieră, Phantom este înzestrat cu direcţie integrală.

SIAB 2018 are loc între 23 martie şi 1 aprilie la Romexpo, în pavilioanele complet noi B1, B2 şi B3, finalizate în a doua parte a anului trecut. Prima zi va fi destinată exclusiv presei, publicul larg putând vizita Salonul Internaţional Auto Bucureşti în perioada 24 martie – 1 aprilie. Costul unui bilet de intrare este de 30 lei pentru adulți, în timp ce copii sub 7 ani vor beneficia de acces gratuit. Suprafaţa expoziţională este estimată de organizatori la 27.000 mp. Ultima ediţie internaţională a Salonului Auto Bucureşti a avut loc în 2007.

Program de vizitare SIAB:

  • Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
  • Program pentru public: 24 martie – 1 aprilie;
  • Luni – vineri, între orele 10:00 şi 20:00;
  • Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 şi 19:00.

Preţ bilete accces:

– Adulţi: 30 lei/zi;

– Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate

– Tarif parcare: 3 lei/oră.

Acces:

– Pietonal: Porţile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piaţa Presei libere, Bulevardul  Expoziţiei şi Strada Parcului;

– Auto: Porţile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului

Comments are closed.