SUZUKI BALENO – noul hatchback compact de la Suzuki

0
409

Suzuki va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt noul sau model Suzuki Baleno, urmarind sa stabileasca noi standarde in segmentul hatchback-urilor compacte din perspectiva calitatii si a dotarilor bogate oferite la un pret accesibil.

Suzuki are o istorie indelungata in domeniul modelelor compacte, care incepe cu producția modelului Suzulight din 1955. De atunci si pana in zilele noastre, Suzuki a produs o gamă variată de modele compacte. Noul model Suzuki Baleno propune un design puternic și elegant, combinat cu un interior si portbagaj spatioase, fiind construit pe o platforma tehnica ce ofera cele mai noi tehnologii.

BALENO_second_release_studio

Aceste tehnologii includ, printre altele, o platforma cu rigiditate crescuta, construita din materiale ultra-usoare de ultima generatie, recentul motor turbo cu injecție directă BOOSTERJET de 1.0 litri și sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Este vorba de un sistem hibrid de tip mild care incorporeaza un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), care furnizeaza asistenta de putere suplimentara vehiculului si permite regenerarea puterii consumate la frinare. Sistemul foloseste baterii litiu-ion, si este considerat de Suzuki ca un sistem ideal pentru un vehicul compact, pastrind marimea, greutatea si costul la valori reduse dar furnizand o imbunatatire importanta a consumului de carburant.

Dorinta producatorului japonez este ca noul Suzuki Baleno să nu se remarce doar prin design, dotari și spațiul interior disponibil, ci si prin experienta placuta la condus.

Noul Suzuki Baleno va fi disponibil pe piața europeana din primavara anului 2016.

BALENO_second_release_driving

Mai multe detalii despre noul Baleno vor fi prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt, în cadrul conferinței de presă Suzuki, care va avea loc pe 15 septembrie (Standul B12 din Hala 9.0), începând cu ora locală 13:15.

Mai multe informații vor fi disponibile și pe site-ul dedicat noului model http://www.globalsuzuki.com/iaa2015/