DS Virgin Racing este gata de start la al doilea sezon din Formula E

0
405

Campionatul Mondial FIA de Formula E revine pentru al doilea sezon prin cursa de debut de la Beijing, pe 24 octombrie. Echipa DS Virgin Racing si-a propus sa continue ceea ce a început în sezonul trecut, si va lua cu asalt strazile din Beijing cu un nou pilot, noi parteneri si un nou propulsor.

La sfarsitul primului sezon, Sam Bird a repurtat o victorie în runda finala de la Londra. Britanicul urmareste sa-si continue evolutia ascendenta, bazându-se pe sezonul inaugural promitator, care i-a adus, de altfel si o victorie în Malaezia pe langa cea de la Londra, alaturi de noul sau co-echipier, francezul Jean-Éric Vergne.

Lansarea Marcii DS, aduce cu ea o versiune restilizată a monopostului pentru sezonul 2. Combinand cu succes identitatile Marcilor “DS” şi “Virgin”, noul design este rezultatul combinarii culorilor identitare ale celor doua brand-uri, fără a renunţa la nuantele deosebite de rosu şi crom din sezonul 1. Logo-ul DS troneaza cu mandrie pe lateralele de culoare neagră ale autovehiculului, alături de inscriptia Hewlett Packard Enterprise, în timp ce carcasa bateriei păstrează nuanta de violet din sezonul 1.

DS_VR_Neon_Final_Front (1)

Nu doar exteriorul masinii a suferit modificari. O serie de modificări tehnice au dat posibilitatea echipelor – inclusiv DS Virgin Racing – sa-si dezvolte propriile motorizari electrice pentru sezonul 2. Echipa a regândit complet propulsorul pentru a creste performanta de la 150kW (204 CP) până la 170kW (231 CP), profitând astfel de puterea maximă autorizată pentru sezonul 2. Noul ansamblu s-a dovedit a fi extrem de fiabil pe parcursul testelor din timpul verii, însa, este destul de greu de preconizat cum se va comporta în timpul competitiei desfasurate pe străzile Beijing-ului.

De altfel, sistemul Fanboost (prin care fanii isi pot vota favoritii dandu-le un avantaj in cursa) a a fost regandit, iar fanii vor avea ocazia de a-I vota pe Sam Bird şi Jean-Éric Vergne pana în minutul 6 din cursă, astfel încât aceştia să beneficieze de 100 kJ energie suplimentară în timpul cursei.

«Sezonul trecut, încununat de victoria de la Londra a fost, într-adevăr un moment unic», afirma Sam Bird la deschiderea sezonului. «Sper să putem continua această evoluţie ascendentă şi să intram în noul sezon la fel de motivati. Anul trecut am avut, de asemenea, onoarea de a urca pe podiumul de la  Beijing. De data aceasta, speram să repurtam şi mai multe victorii !»

«Sunt extrem de încântat că m-am alăturat echipei DS Virgin Racing şi sunt extrem de nerăbdător să iau startul cu succes la Beijing», adaugă Jean-Éric Vergne. «Nu am concurat anul trecut pe acest circuit, aşadar este extrem de interesant să descopăr si sa traiesc o experienţă nouă pe acest circuit urban unic. »

«Este uimitor cât de repede a trecut anul», afirmă Alex Tai, Team Principal al DS Virgin Racing. «Anul trecut pe vremea asta, paseam în universul relativ necunoscut al dezvoltării de automobile electrice de curse. Pe parcursul primului sezon am învatat foarte multe lucruri şi ne-am consolidat echipa. Am reusit să aducem laolaltă numeroase persoane de succes, atât pe pista cât şi în afara acesteia. Toate aceste lucruri, cumulate experienţei dobândite anul trecut, îmi insufla încredere în faptul că vom reusi să înregistram performante înalte înca de la începutul sezonului, aici, în Beijing.»

«Ca urmare a noului parteneriat cu Virgin Racing din iunie, anul acesta, au urmat câteva luni extrem de incitante pentru Marca», afirmă Yves Bonnefont, Director General DS. «Am sărbătorit de curând aniversarea de 60 de ani a DS şi ar fi cu adevărat extraordinar sa reusim să inaugurăm această aniversare cu o cursă memorabilă, mai ales în China, tara care reprezintă o piata extrem de importanta pentru noi.»

Născută la Paris, marca frantuzeasca DS a fost înfiintata oficial la 1 iunie 2014, avand ca obiectiv acela de a reînvia gama premium în industria auto din Franta. DS urmareste sa duca mai departe valorile inovatiei si unicitatii mostenite de la primul DS din 1955. Gama DS include: DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 5, DS 5LS şi DS 6 (ultimele doua modele fiind disponibile doar pentru piata din China). Gama propune autovehicule care se disting printr-un stil aparte, rafinamentul în detalii, materialele nobile si tehnologii inovatoare, precum ansamblul de propulsie hibrid diesel Hybrid4, ce echipează versiunea DS 5. Disponibilă în Europa în showroom-urile DS, la standurile de prezentare dedicate din cadrul reţelei CITROËN, DS detine propria reţea de puncte de vânzare în China. DS vrea sa ofere pentru clientii sai o experienta a marcii, care depaseste produsul în sine, gratie ofertei exclusive de servicii premium, în special prin intermediul clubului DS PRIVILÈGE. Pâna acum marca înregistreaza un număr de 550.000 unitati vândute de la lansare.