Volkswagen New Midsize Coupe, alter-ego-ul sportiv al viitorului Jetta

0
261

Volkswagen Pressekonferenz auf der Auto China 2014 in Peking

Volkswagen a dezvăluit la Salonul Auto de la Beijing conceptul New Midsize Coupe, precursorul unui posibil coupe cu patru uși derivat din următoarea generație a sedanului Jetta.

Dacă va primi undă verde pentru producția de serie, noul Volkswagen NMC ar urma să intre în competiție directă cu recent lansatul Mercedes CLA, devenind, astfel, fratele mai mic al actualului Passat CC.

Dimensiunile exterioare sunt interesante. Lung de 4,59 metri, Volkswagen New Midsize Coupe este mai scurt decât un Jetta, dar mai lat decât un Passat. Sub rochia de bal a conceptului se ascunde versatila platformă modulară MQB, aceeași arhitectură care stă la baza întregii game de modele compacte ale marelui Grup VAG.

Motorizarea aleasă pentru conceptul expus la Beijing este un 2.0 TSI de 220 CP, capabil să asigure performanțe apropiate de cele ale unui Golf GTI. Volkswagen NMC este creditat cu o accelerație de la 0-100 km/h în 6,5 secunde și o viteză maximă de 244 km/h. Cutia de viteze este DSG cu dublu ambreiaj și are 7 trepte.

Potrivit AutomotiveNews, conceptul NMC are șanse reale să intre în producție sub forma unei variante noi de caroserie pentru Jetta. Poziţionat sub actualul Passat CC, noul model este aşteptat să debuteze pe piaţă în 2016.