Toyota din nou pe primul loc la vânzări?

0
387

toyota yaris hybrid

Nici rechemările și nici scăderea puternică a vânzărilor Toyota pe piața din China nu au stat în calea obținerii unor rezultate de vânzări excelente în primele 9 luni ale acestui an pentru constructorul japonez.

În al treilea trimestru al lui 2012 Toyota a vândut 2,4 milioane de automobile față de 2,06 milioane livrare în aceeași perioadă din 2011, având mari șanse să încheie anul pe primul loc la vânzări în topul constructorilor auto, devansând din nou GM si VW.  Succesul modelolor Camry și al hibridelor Prius pe piața nord-americană se pare că a echilibrat balanța după serioase scăderi ale vânzărilor pe piața chineză. Creșterea înregistrată pe piața Statelor Unite este de 38% pentru al treilea trimestru și de 12,5% pentru primele 9 luni ale lui 2012, specialiștii estimând că Toyota va atinge,  până la sfârșitul anului, cifrele de vânzări din 2008.

Creșterea vânzărilor cu 13% în ultimul trimestru și în Europa se datorează în mare parte livrărilor de modele hibride, semn că mezinul gamei hibride, Yaris, înregistrează un mare succes.