INFINITI castiga premiul EuroNCAP Advanced

0
335

Premiul Euro NCAP Advanced va fi oferit mărcii Infiniti la ediţia cu numărul 81 a Salonului Auto Internaţional de la Geneva.

Trofeul a fost introdus în 2010 pentru a recompensa cele mai bune inovaţii în materie de siguranţă şi ca o recunoaştere a constructorilor de automobile care oferă clienţilor noi tehnologii de siguranţă „care demonstrează un beneficiu dovedit ştiinţific în ceea ce priveşte siguranţa de care au parte consumatorii şi societatea.”

Euro NCAP Advance recunoaste beneficiile potenţial salvatoare de vieţi oferite de sistemul Infiniti de prevenire a depăşirii benzii (LDP – Lane Departure Prevention). Totodată reprezintă şi o recompensare a efortului depus de constructorul japonez de a dota cât mai multe modele ale gamei cu acest sistem.

LDP ajută şoferii să readucă vehiculul în banda de rulare printr-un avertisment urmat de o intervenţie dinamică, în cazul în care este probabilă o părăsire neintenţionată a benzii ca urmare a ameţelii sau neatenţiei. Dat fiind că părăsirea benzii de rulare reprezintă cauza unui procent mare de accidente fatale, Infiniti estimează că ar putea preveni aproximativ 5.000 de decese anual în Europa în cazul dotării fiecărei maşini cu acest sistem.

LDP este numai un element al pachetului de siguranţă dinamică şi preventivă de la Infiniti, o colecţie de tehnologii concepute pentru a oferi o „bulă” de protecţie în jurul maşinii. Printre celelalte sisteme se numără Intelligent Cruise Control (ICC) cu sistem de urmărire la viteză redusă (LSF – Low Speed Following), asistenţă la păstrarea distanţei (DCA – Distance Control Assist), Intelligent Brake Assist (IBA) şi avertizarea în cazul unei coliziuni cu partea frontală (FCW – Forward Collision Warning).

Premiile Euro NCAP Advanced vin în completarea programului de teste de impact Euro NCAP, în care modelele Infiniti înregistrează deja performanţe sclipitoare: în 2009, modelul FX a obţinut punctajul maxim de cinci stele, cu un scor remarcabil de 99% în, pe atunci noul criteriu al dispozitivelor de asistenţă în materie de siguranţă. Acest rezultat reflectă atât nivelul tehnologic extrem de avansat al sistemelor de siguranţă de care dispun modelele FX, cât şi faptul că majoritatea acestora sunt oferite ca dotare standard pe fiecare versiune.

Când sistemul LDP şi-a făcut debutul pe modelul FX30d în 2010, a reprezentat o premieră în Europa. Din acel moment, LDP s-a răspândit rapid in gama Infiniti şi este oferit ca dotare standard, mai putin pentru modelul G.

„Noi, cei de la Infiniti, considerăm că tehnologia de vârf precum LDP poate proteja vieţile oamenilor, iar confirmarea acestui fapt de către Euro NCAP reprezintă o deosebită satisfacţie. Acest premiu ne va determina să ne dublăm eforturile nu doar pentru a introduce noi tehnologii de siguranţă, ci şi pentru a le pune la dispoziţia unui număr cât mai mare de clienţi. Tehnologia în sine nu este de ajuns dacă este oferită numai pe o listă cu dotări opţionale., a afirmat Toru Saito, Corporate Vice President and Leader of the Global Infiniti Business Unit.

Comenteaza pe forum!