Mini la Salonul Auto de la Geneva

0
247

Un portofoliu de sase modele si trei noi abordari ale temelor obisnuite permit marcii MINI sa-si astepte vizitatorii la Salonul Auto de la Geneva, editia 2012, cu o varietate de modele fara precedent in istoria brandului. Evenimentul, care va avea loc intre 8 si 18 martie, va consemna o premiera pentru constructorii de automobile mici in segmentul premium, confirmand astfel curba ascendenta pe care o traverseaza MINI. Cele mai noi dezvoltari ale gamei de modele, care acum cuprinde 41 de versiuni, creeaza posibilitati si mai mari pentru clienti de a experimenta stilul MINI emblematic si placerea de neintrecut a condusului, totul in stilul lor personal.

In cadrul Salonului Auto de la Geneva va avea loc premiera mondiala a versiunii MINI John Cooper Works Countryman, primul model sportiv al marcii care combina experienta John Cooper Works in curse cu tractiunea integrala ALL4. MINI John Cooper Works Countryman este echipat cu un motor nou dezvoltat – varianta cu patru cilindri -, ce dispune de turbocompresor twin-scroll, injectie directa pe benzina si gestiune variabila a supapelor si care produce 160 kW/218 CP. Iar in echiparea standard, masina are kit aerodinamic, suspensii sport coborate, jante de 18 toli, din aliaj usor, si particularitati exclusiviste de design. Acesta este primul model John Cooper Works care ofera, ca optiune, o cutie de viteze automata cu sase trepte.

O alta premiera de la MINI va atrage atentia: un concept nou, menit sa atraga un nou public-tinta. MINI Clubvan Concept intruchipeaza viziunea unui automobil mic din segmentul premium cu o capacitate sporita de transport, pentru utilizare in afaceri sau timpul liber. Se diferentiaza clar de MINI Clubman, pe care se bazeaza, prin designul cu doua locuri, compartimentul cargo mare si plat, dar si geamurile laterale din spate care sunt opace.

Vizitatorii editiei 2012 a Salonului Auto de la Geneva 2012 vor avea ocazia sa vada pentru prima data si trei interpretari noi ale modelelor consacrate. MINI Baker Street intruchipeaza stilul in tendinte al marci – tineresc, inovator si actual -, in timp ce MINI Bayswater pune accent in special pe latura sportiva si manevrabilitatea agila pentru care MINI este renumit. Cel de-al treilea membru al tripletei, MINI Highgate Convertible, degaja o aura exclusivista si afiseaza o interpretare moderna a stilului britanic.

Punctele de atractie pe scurt.

Premiera mondiala pentru MINI John Cooper Works Countryman.

• Al saselea model John Cooper Works din actuala gama MINI, primul cu tractiune integrala ALL4 in echipare standard, lansare in toamna 2012.

• Motor cu patru cilindri nou dezvoltat, cu turbocompresor twin-scroll, injectie directa pe benzina si gestiune variabila a supapelor, capacitate de 1,6 litri, 160 kW/218 CP, cuplu maxim: 280 Nm (cu Overboost: 300 Nm), primul model John Cooper Works disponibil, optional, cu transmisie automata cu sase trepte.

• Acceleratie (0-100 km/h): 7,0 secunde, viteza maxima: 225 km/h (transmisie automata: 223 km/h), consum de combustibil in ciclul de testare EU: 7,2 litri per 100 km (transmisie automata: 8,0 litri), emisii CO2: 167 (187) g/km (date provizorii).

• Kit aerodinamic, suspensii sport, sistem de evacuare sport, jante din aliaj usor, de 18 toli, sistem de control al stabilitatii DSC cu DTC in echiparea standard. Optiunile includ vopsea exclusiva Chili Red pentru acoperis si oglinzile retrovizoare, dar si jante din aliaj usor, de 19 toli.

• Echiparea standard din interior cuprinde scaune sport, volan sport si afisaje si butoane de control specifice modelului.

Premiera mondiala pentru MINI Clubvan Concept.

• Prototip derivat din MINI Clubman; concept inovator ce prezinta primul automobil de transport bazat pe o masina mica din segmentul premium; varietate mare de utilizari pentru afaceri si timp liber in combinatie cu placerea condusului caracteristica marcii MINI.

• Doua scaune, compartiment cargo separat cu grila de partitionare, geamuri laterale spate opace, usi spate divizate si Clubdoor pe partea dreapta a masinii – toate acestea permit incarcarea si descarcarea obiectelor intr-un mod confortabil.

• Interpretare contemporana, orientata spre lifestyle, a conceptului de masina compacta pentru livrari; Morris Mini Van bazat pe modelul Mini clasic (1960) este un predecesor; deschide posibilitatea atragerii unui nou public-tinta din sectorul comercial; combinatia fara egal dintre functionalitatea extinsa, pe de-o parte, si aura si caracterul premium ale marcii MINI, pe de alta parte, creeaza un farmec deosebit.