Noua Toyota Avensis

0
269

Toyota va lansa la inceputul lunii octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris, noua generatie a modelului de clasa medie Avensis.

Bazat pe pe o platforma complet noua, Avensis este cu 5cm mai lunga si mai lata decât modelul actual si va avea un design radical pentru o Toyota, constructorul japonez incercand astfel sa se distanteze de look-ul prea cuminte ce caractezeaza gama sa europeana de modele. Designul dinamic este dominat de linii indraznete si muchii interesante, profilul arcuit fiind desavarsit de \’\’umerii\’\’ proeminenti si de partea frontala extrem de agresiva.

Gama de motorizari va include la lansare trei propulsoare pe benzina -de 1.8 litri 132cp şi 147cp, plus un 2.0 de 152cp, si trei diseluri, de 2.0 litri 126cp şi 150cp şi un 2.2 sportiv ce dezvolta 177cp. Toate motoarele vor putea fi cuplate optional cu cutii automate cu 6 trepte, iar motorul de 1.8 litri pe benzina va putea fi comandat şi în combinatie cu o cutie manuala robotizata şi dublu ambreiaj ce va contribui la reducerea drastica a emisiilor poluante.

Pe lista dotarilor optionale va mai figura şi un sistem de prevenire a accidentelor, preluat direct de la Lexus LS. Mai multe detalii despre a treia generatie Avensis vom afla in curand, chiar inainte de lansarea din octombrie.