PREMIERA: Facelift pentru Mercedes Clasa E

0
763

Mercedes intra in pielea lui Mos Craciun si pregateste fanilor un cadou deosebit, la fix pentru sarbatorile de iarna: noua Clasa E facelift.

E oficial! Versiunea restilizata a Clasei E si-a regasit “mojo-ul”, aruncand in lupta pentru suprematia clasei mari un design mult mai agresiv, cu evidente accente high-tech. Orice detaliu stilistic potential demodat a fost sters cu buretele, iar primele victime ale curei de modernizare sunt, bineinteles, aripile posterioare evazate in stilul modelelor “Ponton” din anii \’50 si farurile duble, responsabile pentru celebra porecla “Mercedes ochios”.

Improspatarea Clasei E aduce pe lista dotarilor standard sau optionale o colectie impresionanta de sisteme de siguranta si asistenta de ultima ora. Cea mai noua versiune a pilotului automat Distronic Plus vine, in premiera, cu functie de evitare a accidentelor si schimbare autonoma a benzilor de rulare, Lane Assistant evita un impact iminent cu masini de pe contrasens, actionand automat volanul pentru a readuce masina pe banda de rulare corecta, Jam Assist anticipeaza si evita blocajele din trafic.

Confortul suprem al pasagerilor si clasica senzatie de covor fermecat vor fi asigurate de suspensia adaptiva Magic Ride Control. Aceasta modifica in timp real taria amortizoarelor in functie de calitatea drumului, cu ajutorul unui sistem avansat de camere video si lasere.

Din punct de vedere tehnic, Mercedes Clasa E facelift va fi primul model echipat cu noua cutie automata cu 9 trepte, oferita, la debut, doar in compania versiunii revizuite a V8-ului de 4,7 litri si 430 CP. In viitor, nu este exclusa nici aparitia unei versiuni extrem de economice, propulsata de noul motor dCi de 1,6 litri si 130 CP, de origine Renault/Nissan.