PARIS 2010: Noul Chevrolet Captiva Facelift

0
159

Noul SUV Captiva va fi prezentat in premiera la Salonul auto de la Paris, fiind unul din cele patru modele Chevrolet prezentate in premiera in cadrul acestui eveniment.

Privind noul Captiva vom remarca capota motorului cu o forma noua, sculpturala si ascutita, o noua grila a radiatorului, de dimensiuni mai mari, prevazuta cu doua prize de aer, sigla Chevrolet amplasata cu mandrie in mijloc, farurile indraznete si semnalizatoarele de directie integrate in oglinzile retrovizoare exterioare.

Orientate inspre aripile din fata, prizele de aer laterale au acum o forma mai ascutita pentru a scoate in evidenta caracterul sportiv al modelului Captiva, iar profilul autovehiculului de la montantii A in spate este unul atragator, caracterizat printr-o linie a aripilor eleganta, ascendenta.

Schimbari majore pot fi remarcate si sub noua capota a modelului Captiva, cu nu mai putin de patru motoare noi puternice, echipate standard cu o noua gama de transmisii manuale sau automate cu sase trepte de viteza pentru mai multa putere si o calatorie lina.

Prin introducerea noului motor pe benzina V6, cu o cilindree de 3 litri si o putere de 258 cp, prevazut cu sistem de injectie directa si sincronizare variabila a supapelor, noul Captiva va fi unul dintre cele mai puternice SUV-uri compacte de pe piata, iar noile unitati diesel de 2,2 litri, prevazute cu turbocompresor si sistem de injectie common rail vor dezvolta o putere de 163 sau 184 cp. Unitatea pe benzina de 2,4 litri, cu doi arbori cu came in chiulasa si sincronizare variabila a supapelor completeaza noua gama de motoare, dezvoltand o putere nominala de 171 cp. Atat motoarele turbodiesel de 2,2 litri, cat si varianta pe benzina de 2,4 litri pot fi comandate cu tractiune pe puntea fata si tractiune integrala.

Sasiul noului Captiva a fost adaptat pentru a spori dinamismul autovehiculului, pentru a imbunatati performantele la virare, caracteristicile antiruliu si cele ale suspensiei.

Modelul Captiva ofera un nivel optim de siguranta prin intermediul sistemelor standard de control electronic al stabilitatii (ESC), control al tractiunii (TCS) si de asistare la franare (BAS), precum si al airbagurilor frontale, laterale si de tip cortina.

Noul Captiva este echipat cu sistemul de asistare la pornirea in rampa, care previne alunecarea in spate a autovehiculului la pornirea in rampa si o frana de parcare electrica, care asigura un spatiu suplimentar pentru depozitarea mai multor articole in consola centrala, inclusiv doua suporturi pentru pahare de 1 litru.

La bordul noului Captiva, soferul si ceilalti pasageri se vor bucura de un spatiu interior generos, cu spatii de depozitare printre cele mai apreciate din clasa sa si cu doua configuratii ale scaunelor: 5 sau 7 scaune.

Noul interior optimizat al modelului Captiva este prevazut cu o serie de noi finisaje si materiale, inclusiv noile tapiterii ale scaunelor si elementele decorative interioare, cu un aspect de lux si o textura placuta la atingere.

Sistemul audio al noului Captiva include o mufa Aux-in, port USB si conexiune Bluetooth. In plus, pasagerii se vor bucura de o experienta audio deosebita gratie tehnicii acustice imbunatatite care reduce zgomotul cauzat de drum, vant si motor. Modelul Captiva poate fi comandat cu un sistem de navigatie cu ecran tactil si camera video pentru mers inapoi in vederea asistarii la parcare.

Captiva ofera numeroase caracteristici de SUV la un pret avantajos: motoare puternice, dar eficiente, tractiune integrala, spatiu generos si versatilitate pentru maxim sapte pasageri.

Lansarea in Europa a autovehiculului este prevazuta pentru primavara anului 2011.