Programul Rabla Plus: smart electric drive, cea mai ieftină maşină electrică

0
1266

Programul Rabla Plus ajută noul smart electric drive să cucerească titlul de cea mai ieftină mașină electrică din România. Prețul de pornire al noii citadine cu emisii zero coboară la numai 9.784 euro (12.078 euro cu TVA ).

Cotația este valabilă pentru modelul cu două locuri fortwo, prin intermediul programului guvernamental Rabla Plus, care anul acesta aduce un ecotichet în valoare de 10.000 euro, dedus din prețul cu TVA al mașinii. Clienții care își doresc un smart electric nu sunt nevoiți să caseze o mașină veche. Pentru versiunea cu cinci uși și patru locuri, smart forfour electric drive, socotelile pornesc de la 10.318 euro fără TVA, respectiv 12.278 euro cu toate taxele incluse.

Preturile de listă, fără deducerile aferente prin Programul Rabla Plus, pentru smart fortwo Coupé electric drive încep de la 18.553 euro (fără TVA) iar pentru smart forfour electric drive, de la 19.108 euro (fără TVA) și includ costul bateriei, a cărei garanție se întinde pe 8 ani, în limita a 100.000 km. smart fortwo cabrio electric drive poate fi comandat de 21.292 euro (fără TVA), în timp ce ediția specială de lansare greenflash costă 23.322 euro (fără TVA).

Programul Rabla 2018 începe pe 15 martie: TOTUL despre noua ediţie

Echipat standard, printre altele, cu pachetul Cool & Audio ce include sistemul audio smart cu interfață AUX/USB/Bluetooth și control automat al climatizării, modelele smart electric drive au aceeași vastă echipare standard ca modelele smart cu motorizări tradiționale. Echipamentul standard include, de asemenea, un instrument suplimentar cu indicatoare de putere și a stării bateriei.

Noile versiuni fortwo și forfour electric drive sunt propulsate de același motor electric de 60 kW (82 CP) și 160 Nm, cuplul maxim fiind atins instantaneu. smart fortwo electric drive promite o autonomie de 160 km în modul de rulare Eco, cu un consum de energie de 12.9-13.1 kWh/100 km. Viteza maximă este limitată la 130 km/h.

Bateria Li-Ion de 17,6 kWh poate fi încărcată de la prize de 230V în 6 ore. Atunci când bacteria este alimentată de la o stație specială trifazică de 3,6 kWh, un plin de energie devine posibil în 3,5 ore. Un încărcător rapid de 22 kW, deosebit de puternic, va fi disponibil începând cu 2018 (la un cost de 706 euro + TVA). Acesta va permite încărcarea noului smart electric drive într-un timp extrem de scurt – în mai puțin de 45 de minute (20-100%).

Datorită sistemului silențios de transmisie, noul smart electric drive este disponibil cu un indicator acustic (dotarea costând 101 euro + TVA), care generează un sunet specific Daimler în funcție de viteza de rulare, pentru protecția celorlalți participanți la trafic.

O aplicație inteligentă, numită Smart Control, permite accesul direct de pe telefonul mobil la informații referitoare la procesul de încărcare și timpul rămas. De asemenea, funcția Pre-entry climate setează temperatura din habitaclu la un nivel optim pe timpul reîncărcării, pentru a economisi energie la plecare, mașina fiind deja încălzită.