Start in Dunlop Romanian Superbike 2012

0
520

Competitia Dunlop Romanian Superbike, organizata exclusiv pe piste profesioniste de motociclism viteza, a ajuns la a V-a sa editie. Sezonul 2012, sustinut in continuare de Dunlop, producatorul de anvelope de top in intreaga lume, anunta opt etape, un prim acord cu Federatia Romana de Motociclism (FRM), o etapa supriza la Bucuresti si doua cupe marca GP Racer pentru incurajarea debutantilor si a reprezentantelor sexului frumos pentru un start-up cu dreptul in motorsport.

Un prim acord cu FRM, start si in Romania

Spre deosebire de editiile precedente, sezonul 2012 al competitiei Dunlop RoSBK are prevazute in calendarul competitional 8 etape, cu doua mai mult decat pana acum. Evolutia pozitiva a competitiei si succesul pe care il are in randul comunitatii motociclistilor din Romania au adus si primul acord cu FRM, institutie ce patroneaza competitiile de motociclism organizate pe teritoriul Romaniei. Ca urmare a acordului incheiat cu FRM, Dunlop Romanian Supebike devine Cupa Dunlop Romanian Superbike in cadrul careia pilotii care pot participa la clasa 1000cc nu pot lua startul fara a avea o licenta emisa de FRM sau de o alta federatie, a unei alte tari, acreditate FIM.

Noul acord incheiat cu FRM confera astfel posibilitatea organizatorilor Cupei Dunlop Romanian Superbike sa organizeze si sa dea startul si in etape organizate pe teritoriul Romaniei si legitimeaza ultima etapa inclusa in calendarul competitional 2012 si programata la Bucuresti in week-end-ul 28-30 septembrie a.c.

Motor Park Romania, prima etapa Dunlop RoSBK pe pamant romanesc

Calendarul competitional Dunlop Romanian Superbike 2012 include etapele traditionale de pe circuitele Slovakiaring, Pannoniaring, Hungaroring sau de la Serres si Brno, dar si o etapa la Bucuresti. Etapa bucuresteana a Dunlop Romanian Superbike 2012 va avea loc pe circuitul Motor Park Romania, aflat in momentul de fata la stadiul de incepere a lucrarilor. Situat la 40 de kilometri de Bucuresti, in comuna Adancata, judetul Ialomita, circuitul ce urmeaza sa fie asfaltat pana la sfarsitul verii anului curent a fost dezvoltat in parteneriat cu autoritatile locale si sub controlul tehnic si de proiectare al pilotului Ionut Mistode.

„Circuitul a fost gandit sa fie mai tehnic, si astfel mai antrenant pentru orice competitie auto si moto care tinteste performanta. Va fi unul din circuitele solicitante cel mai mult pentru anvelope, cu zone de virare negativa, dar si cu zone de viteza, extrem de indragite de piloti”, a precizat Ionut Mistode, co-organizator al Dunlop Romanian Superbike si castigator fervent al clasei regina Superbike 1000cc.

Dunlop furnizor de anvelope, GP Racer numeste doua cupe

„Dunlop Romanian Superbike este o competitie nascuta din nevoia catorva piloti romani de performanta si de a alerga pe circuite profesioniste de motociclism viteza. In momentul de fata suntem la a V-a sa editie, si strangem la fiecare etapa un numar semnificativ de piloti romani si straini la startul competitei. Dunlop este un partener important inca din 2010, 2012 fiind al treilea sezon consecutiv in care implicarea Dunlop alaturi de competitia noastra creste”, a declarat Ionut Mistode, co-organizator al competitiei.

Ca urmare a parteneriatului extins cu Dunlop Romania, printre noutatile sezonului se numara si doua noi cupe numite dupa anvelopa favorita a pilotilor din Dunlop RoSBK, Dunlop GP Racer, cupe destinate debutantilor si, respectiv, reprezentantelor sexului frumos.

Competitia ’GP Racer Rookie Cup’ este destinata debutantilor. Pe langa inlesnirile financiare privind taxa de inscriere, participantii la aceasta cupa vor putea beneficia de un cadru propice pentru afirmare. Organizatorii spera ca prin aceasta initiativa, competitia debutantilor sa fie mai dinamica, mai atractiva si mai aproape de ceea ce insemna orice competitie pentru debutanti: sursa pentru descoperirea si afirmarea de noi talente.

Competitia dedicata doamenlor, ’GP Racer Lady Cup’ aduce o serie de facilitati fetelor ce se vor inscrie in competitie si care vor beneficia si de un clasament separat indiferent de clasa la care participa. „Inca de la inceput am avut fete inscrise in competitie, dar speram ca numarul lor sa creasca sezon dupa sezon”, a mai precizat Ionut Mistode. Prima etapa a Dunlop Romanian Superbike 2012 va avea loc in acest week-end la Serres, in Grecia, urmatoarele etape fiind programate potrivit calendarului comeptitional dupa cum urmaeza: Pannonia Ring, Ungaria – 20 – 22 aprilie; SlovakiaRing, Slovacia – 18 – 20 mai; Hungaroring, Ungaria – 15 – 17 iunie; SlovakiaRing, Slovacia – 07 – 08 iulie; Hungaroring, Ungaria – 13 – 14 august; Brno, Republica Ceha – 14 – 16 septembrie si Bucuresti, Romania – 28 – 30 septembrie.

Pentru mai multe informatii despre Dunlop Romanian Superbike 2012, vizitati www.rosbk.ro