Saritura cu motorul in fata celei mai inalte cladiri din lume

0
324

Australianul Josh Sheehan a realizat o saritura cu motorul formidabila, in fata cladirii Burj Khalifa din Dubai, cea mai inalta cladire din lume – 828 metri, pentru a marca inceperea noului sezon al Campionatului Mondial de FMX, Red Bull X-Fighters. Alaturi de acesta a performat si campionul en-titre, spaniolul Dany Torres, cel mai bun sportiv de Freestyle Motocross, care va incepe vanatoarea turneului cu premii in valoare de un milion de dolari.

Cel mai prestigious turneu de Freestyle Motocros din lume va reincepe pe 13 Aprilie pe plaja Jumeirah de pe litoralul din Dubai. Spaniolul Dany Torres este principalul favorit in campionatul cu sase opriri, insa alti 11 dintre cei mai buni motociclisti de FMX din lume vor incerca sa vaneze premiile in valoare de un milion de dolari. Norvegianul Andre Villa, dar si australianul Josh Sheehan sunt competitori importanti, fiecare dintre ei visand la titlul de campion mondial Red Bull X-Fighters.

“Se va duce o adevarata batalie pentru primul loc, insa doar cativa vor fi cu adevarat competitivi”, a spus directorul sportiv Red Bull X-Fighters, Tes Sewell. “Torres va fi principalul favorit, insa Villa si Sheedan vor face tot posibilul sa castige. Sa nu uitam ca la un moment dat vor reveni si Nate Adams si Robbie Maddison, ambii accidentati. Anul acesta este posibil sa avem parte de ceva surprize datorita accidentarilor si revenirilor.”

Villa a fost printer favoriti anul trecut, insa spre finalul sezonului s-a accidentat si nu a mai putut participa la ultimele doua curse, iar Sheehan, aparut parca din neant, s-a impus in ultima cursa la Sydney. Americanul Adams, care a terminat al doilea, foarte aproape de Torres anul atrecut, dupa castigarea campionatului in 2009 si 2010, inca se recupereaza dupa accidentarea suferita anul trecut si nu va participa la prima oprire din Dubai. Australianul Blake Williams a pus si el ochii pe premiul cel mare. Alti favoriti de top revin in actiune dupa accidentari suferite in anii precedent. Printre acestia se numara Levi Sherwood din Noua Zeelanda si elvetianul Mat Rebeaud, campionul din 2008.

Motociclistii vor atinge in competitie lungimi de peste 30 de metri si inaltimi de peste 15 metri pe traseul amenajat pe plaja din Dubai, in apropierea Golfului Persic.